Beeldhouwen Portret en Figuur centraal

Week 21-28 juli Beeldhouwen: Portret en Figuur boetseren

Het verbeelden van onszelf, van ons mens-zijn is 

door de eeuwen heen, de inspiratiebron in de Kunsten. 

Iedereen kan dit leren!

Het beeldhouwen is vooral het plezier hebben om met de handen in de klei te zitten. Het vormen, het kijken en tot beeld komen. We denken vaak in ‘mooi’ of  ‘lelijk' maar schoonheid heeft zoveel aspecten.

Het ervaren van zelf aan de slag gaan en een menselijke vorm creëren, geeft ons energie. Op Preau kan je de uitdaging aangaan en een figuur of portret boetseren. We maken kennis met de vele uiteenlopende aspecten hiervan. 

We verdiepen ons in de anatomie, de verhoudingen tussen de massa's en de verschillende technieken. Het belangrijkste is goed te kijken want soms ziet iets er anders uit dan we altijd gedacht hadden. Allerlei facetten van het vormen van een beeld komen aan bod maar ook het onderzoeken van je eigen persoonlijke stijl. Natuurlijk wordt de kunstgeschiedenis niet vergeten en vertel ik over de historie van het portret en figuur in de kunstwereld en neem ik vele voorbeelden mee.

Het wordt een heerlijke kneedbare week waarbij ik in kan gaan op individuele wensen. Jong en oud, met of zonder ervaring, het wordt een onbezorgde week.

We werken iedere dag tot de late lunch en de middag blijft het atelier open.

Voor meer informatie ben ik bereikbaar:

Carla Rump

Kosten voor de cursus 275,- inclusief de materialen!

Het landgoed Preau is een inspirerende plek voor creatieve vakanties. Zowel individuen, gezinnen, studenten kunnen hier terecht.

Vanaf 400 euro kunt u een verblijf boeken waarbij alle maaltijden inbegrepen zijn, tevens is er altijd gratis thee en koffie met.

Terug naar overzicht

For more information,

please contact

Klik hier
Website laten maken door Modual.